historia maqedonase

Faqja e internetit nuk është e përshtatshme për të mitur!
Fatet e HumburaFakte historike

Historia maqedonase dhe epoka e maqedonizmit në Ballkan
1944 – ????

historia maqedonase

Kush e shkroi historinë moderne maqedonase dhe a është ajo trillim?

Fakte historike

Serbizimi dhe maqedonizimi i planifikuar, sistematik dhe i sforcuar – përshkruar nga autorë nga disa vende evropiane.

Pyetje

A mund të dallojmë procesin dhe interesat dhe ndikimet e sakta politike nga ngjarjet e historisë maqedonase?

Për disa njerëz, historia është diçka që mësohet në klasë, një koleksion emrash dhe tregimesh në tekste të trasha. Por ka shumë arsye pse historia është e rëndësishme, shumë përtej periudhës së mesme të shkollës së mesme. Profesorët kryesorë të historisë thonë se të gjithë përfitojnë nga njohuritë historike. Sepse shpjegon vetë njerëzimin dhe mënyrën se si arritëm këtu ku jemi sot.

Historia është historia e ndryshimit me kalimin e kohës. Ajo gjithashtu tregon se natyra njerëzore ka mbetur mjaft konstante. Historia tregon se rrethanat dhe teknologjia ndryshojnë. Por njerëzit ende duan të njëjtat gjëra si në qytetërimet e mëparshme. Pasuria, siguria, lumturia, fuqia, përmbushja shpirtërore dhe sociale, etj.

Të ndryshosh historinë e një grupi njerëzish do të thotë të ndryshosh mënyrën se si njerëzit mendojnë. Po kështu edhe mënyra se si ata mendojnë për rrethinën e tyre. Askush nuk mund ta mohojë që ky mjet është përdorur në të kaluarën për të fituar përparësi strategjike në zona të veçanta gjeografike.

Por si mund të jemi të sigurt se historia që po studiojmë sot nuk është e korruptuar?

Nuk është diçka për t’u mësuar përmendësh. Është një shkencë. Ne duhet t’i studiojmë ato dhe jo t’i mësojmë përmendësh.

Kjo faqe interneti është një paraqitje e ngjarjeve historike që rezultojnë. Këto ngjarje konfirmohen nga disa burime të pavarura. Përfundimi është se historia e studiuar në Maqedoninë e Veriut është në kundërshtim me historinë si shkencë. Është produkt i integrimit të suksesshëm të lëvizjeve politike dhe gjeostrategjike. Pra, kjo çoi në një kukull të vogël të varur në Ballkan që mbështet disa interesa në rajon. Historia maqedonase duhet të zbardhet. Historia maqedonase po na bërtet nga të gjitha drejtimet kulturore dhe shoqërore në Maqedoninë e Veriut. Kuptimi i tyre do të na ndihmojë të kuptojmë vetë Maqedoninë e Veriut dhe gjithashtu Ballkanin.

kishës maqedonase

G E N E S I S

P U Z E L?

Të gjithë duhet ta zgjidhin vetë.

Çfarë dinë njerëzit për maqedonizmin?

Lindja maqedonase

Metodologjia dhe proceset që kontribuan në lindjen maqedonase janë jashtëzakonisht të ngjashme me jetën e përditshme gjatë regjimit nazist në Gjermani…

krijim. Shpëtimi. Restaurimi.

E vërteta e hidhur është më e këndshme se mashtrimi më i këndshëm.

KontaktoniPyetje

SE BASHKË MUND TË ARRIJMË MË SHUMË

Është vendimi juaj

error: Content is protected !!